Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

U.E.F.A: Συμμέτοχος στο πρόβλημα


Ο Γιάννης Φραγκογιαννάκης βλέπει την προσπάθεια του υφυπουργού Αθλητισμού να βγάλει άκρη με ότι ταλαιπωρεί χρόνια τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο και στέκεται στον Μισέλ Πλατινί που πρέπει να είναι συμμέτοχος στην προσπάθεια αυτή.
Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν οι νόμοι του, η τουλάχιστον μόνο οι νόμοι του αλλά η εφαρμογή τους και ποιοι αποφασίζουν για αυτήν. Οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν ομόφωνα να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και οι νόμοι τονίζοντας χαρακτηριστικά «Θα εφαρμόσουμε τον πειθαρχικό κώδικα της U.E.F.A. Τόσο αυστηροί θα είμαστε». 

Ποιος όμως θα κληθεί να εφαρμόσει τις ποινές και τους νόμους όταν οι ίδιοι η παράγοντες έχουν συμφέρον από αυτές. Μάλλον θα έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ώστε να «σπάσει» το σύστημα που μόνο συμφέροντα εξυπηρετεί.

Ο Σταύρος Κοντονής σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να επισκεφτεί τους ιθύνοντες της F.I.F.A και της U.E.F.A για να τους εξηγήσει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα και να μπορέσει από κοινού να βρει μία λύση και πρέπει να τους κάνει συμμέτοχους στο πρόβλημα, να τους πάρει με το μέρος του και αυτό είναι εύκολο. Αν ο υφυπουργός εξηγήσει ότι το μόνο που θέλει η ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα, η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Europa League, τότε θα τους έχει ήδη κερδίσει. Αρκεί να τους τονίσει ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρξει ο ίδιος πειθαρχικός κώδικας, αλλά να εφαρμοστεί κιόλας. Αν λοιπόν η ελληνική Κυβέρνηση ζητήσει από την U.E.F.A να την βοηθήσει με τέσσερις πέντε ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν περάσει από αυτές τις επιτροπές της και οι οποίοι έχουν την διάθεση να έρθουν στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα προκειμένου να εφαρμόσουν τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα και να εποπτεύουν την διαδικασία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται οι ποινές, το πρόβλημα το λύσαμε.

Με την σφραγίδα και την εποπτεία της ίδιας της U.E.F.A.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου