Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Π.Ο: Θα κοντράρει τα συμφέροντα;


Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον Πρωθυπουργό ο Γιάννης Φραγκογιαννάκης αναρωτιέται αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κοντράρει τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με την ανεξέλεγκτη μορφή βίας στα γήπεδα και όχι μόνο όπως είδαμε και στο συμβούλιο της Λίγκας και ο κάθε υγιής φίλαθλος αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να γίνει για αναγκάσει την κυβέρνηση να το καθαρίσει.
Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο όταν σε συμβούλιο τις Λίγκας εισέρχονται στην αίθουσα συνεδρίασης «μπράβοι» και χτυπούν παράγοντες του ποδοσφαίρου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γιάννη Αλαφούζου ήταν άνθρωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Σταύρος Κοντονής σκέφτεται τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για την εξάλειψη της βίας, αλλά πως μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα όταν οι ίδιοι οι παράγοντες δεν μπορούν να κρατήσουν την βία ούτε μακρυά από τα γραφεία τους.
Πως να συζητήσει μαζί τους για λήψη μέτρων όταν οι ίδιοι πηγαίνουν σε συνεδριάσεις με «φουσκωτούς» και δεν μπορούν να τους κρατήσουν έξω από τα κτήρια.
Αν βλέπεις αυτή την συμπεριφορά από τους παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και άλλους να συγκαλύπτουν φοβούμενοι να ομολογήσουν τι είδαν και τι άκουσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας καταλαβαίνεις ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αλλάξει.

Σε μια προηγμένη χώρα οι εισαγγελείς θα είχαν ήδη ασχοληθεί με τις υποθέσεις των τελευταίων εβδομάδων και θα είχαν σχηματίσει δικογραφίες με κατηγορούμενους για βαρύτατα αδικήματα. Και αυτό όμως δυστυχώς φαίνεται ότι είναι ζήτημα κυβερνητικό, αφού η δικαιοσύνη μας έχει δείξει την τελευταία 5ετία ότι για λόγους που δεν χωρούν σε ένα το κείμενο δεν θέλει να ερευνήσει σε βάθος το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οπότε το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να κοντράρει τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου