Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ε.Π.Ο: Η επόμενη ημέρα του «Grexit»


Ο Γιάννης Φραγκογιαννάκης γράφει για την μοναδική επιλογή που έχει το ποδόσφαιρο μας, αλλά εξηγεί και γιατί το «Grexit» δύο ετών θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Πλησιάζει πλέον η ώρα που ο Σταύρος Κοντονής θα κληθεί να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο για δύο χρόνια από τον έξω κόσμο με μοναδικό στόχο την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία καταστροφή που θα κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμη χειρότερο και κυρίως πιο βρώμικο. Η λύση είναι απλή, ποιος έχει φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ που είναι σήμερα; Ένας, δύο, τρεις, πέντε, δέκα, αυτοί να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι όλοι.

Για ποιόν ακριβώς λόγο θα διαλύσουμε την Εθνική ομάδα, γιατί αυτό θα κάνουμε μη επιτρέποντάς της να πάει στα τελικά του Euro 2016 (αν φυσικά προκριθεί) και του Mundial του 2018. Θα την επαναφέρουμε σε βαθμολογικά επίπεδα Μάλτας και θα ψάχνουμε ένα θαύμα που μπορεί να χρειαστεί και δεκαετίες για την επαναφέρει στην τωρινή κατάσταση. Σε τι ακριβώς έφτιαξε η Εθνική ομάδα. Παρά ταύτα τονίζω ότι όλα αυτά μπορώ να τα αποδεχτώ ως παράπλευρη απώλεια αν είναι να λύσουμε μία και καλή το πρόβλημα.

Πριν όμως προχωρήσουμε στη θυσία να ξέρουμε όλες τις συνέπειες. Ας δούμε λοιπόν τις συνέπειες για τα σωματεία. Δύο χρόνια εκτός Ευρώπης σημαίνει για την ειδική βαθμολογία της χώρας ότι θα πέσουμε στα επίπεδα που είναι σήμερα η Ουγγαρία, ίσως και πιο χαμηλά. Είναι το πλέον πιθανό σενάριο να βγάζουμε μετά από δύο χρόνια τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, μία από αυτές, την πρωταθλήτρια μόνο, στο Champions League. Ολες θα ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους αρχές Ιουλίου και για να βρεθούν σε όμιλο θα πρέπει να περάσουν τρεις ή τέσσερις γύρους. Η βαθμολογία της κάθε ομάδας θα έχει μειωθεί αφάνταστα και είναι απολύτως βέβαιο ότι σχεδόν σε όλους τους γύρους θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων με εξαίρεση τον Ολυμπιακό (τι ειρωνεία θα μπορούσε να πει κάποιος...).

Τι θα συμβεί λοιπόν την επόμενη ημέρα του «Grexit»; Θα γεμίσει ο τόπος με «διπλά ημίχρονα, άσο τελικά».

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

7 σχόλια:

  1. Εξαιρετο αρθρο! το ποδοσφαιρο ειναι μικρογραφια της κοινωνιας και αφου επι σειρα ετων οι Ελληνικες κυβερνησεις χαιδευουν αυτια και αρνουνται να δουν την ουσια και να λυσουν τα θεμελιωδη προβληματα της κοινωνιας,λογικο ειναι να γινεται παλι επι σειρα ετων το ιδιο και στο ποδοσφαιρο. Και φυσικα οταν ενα προβλημα διαιωνιζεται για χρονια οταν καποιος προσπαθησει να το λυσει παει στην λογικη ποναει χερι κοβει χερι! Χωρις να ενδιαφερεται για τις συνεπειες ή αν θα λυθει το προβλημα. Ευκολα μπορει να συσχετισει καποιος τον αποκλεισμο απο την Ευρωπη των Αγγλικων συλλογων και την βελτιωση τους μετα τον αποκλεισμο,αλλα δυσκολα συνδεει την διαφορα νοοτροπιας και ολα τα υπολοιπα μικρα μικρα σημεια. Στην Ελλαδα κατι τετοιο απλα θα στειλει το ποδοσφαιρο πισω στον Μεσαιωνα(αν καποιος θεωρει οτι δεν ειναι ηδη εκει)και οσα επιτευχθηκαν σε εθνικο και συλλογικο επιπεδο θα χρειαστουν ισως δεκαετιες για να επαναληφθουν. Το θεμα δεν ειναι μονο η τιμωρια των ενοχων αλλα ταυτοχρονα και αλλαγη νοοτροπιας ολων οσων σχετιζονται πε το ποδοσφαιρο και ισως βελτιωθει το Ελληνικο ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στη φυλακή οι ένοχοι και ελληνικό ποδόσφαιρο με κανόνες της ΟΥΕΦΑ και εφαρμογή τους με την μορφή επιτήρησης από την ίδια την ΟΥΕΦΑ."

    Η Μόνη Λύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και θα γίνει πιο βρόμικο το ποδόσφαιρο αφού θα ψαχτούν αλλού για να βρουν φράγκα οι παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΒΑΝΑΥΣΑ τα τελευταία χρόνια και είναι τουλάχιστον ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ να εστιάζουμε στα μέτρα του Υφυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος πιστεύει ότι με αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη θα γίνει το ποδόσφαιρο μας καθαρό και χωρίς βία να αλλάξει πλευρό μην πιαστεί.

      Διαγραφή
  5. Πολυ σωστο αρθρο, με εμπεριστατωμενες αποψεις, και ακραδαντα επιχειρηματα.

    Μακαρι να εβλεπαν με τον ιδιο τροπο τα πραγματα ολοι εκεινοι που παιρνουν τις αποφασεις στο Ελληνικο ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιο βρώμικο; Δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή