Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εθνική Ελλάδας: Οι «σκέψεις» του Σάντος


Τα «χαρτιά» του άνοιξε ο Φερνάντο Σάντος του σχετικά με το σύστημα, τα πρόσωπα και τις θέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μπορεί το εναρκτήριο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κόντρα στην Κολομβία να απέχει 22 ημέρες, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται πως ήδη έχει μία πρώτη εικόνα στο μυαλό του, για το πως σκέφτεται να παρατάξει την Εθνική ομάδα. Ειδικά όσον αφορά το σύστημα της ομάδας, με τον Πορτογάλο να συνεχίζει να στηρίζεται στο 4 – 1 – 2 – 3, το οποίο χρησιμοποίησε τόσο στα προκριματικά, όσο και στα πλέι οφ με την Ρουμανία. Σχετικά με τα πρόσωπα, εκεί πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι το Σάββατο (14/06) καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο για δοκιμές. Στις τελευταίες προπονήσεις και συγκεκριμένα στις ασκήσεις για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χώρισε τους παίκτες του, σε δύο ίδιες εντεκάδες των μπλε και των κίτρινων.

Αναλυτικά οι δύο εντεκάδες:

Δεξιό μπακ: Τοροσίδης – Βύντρα
Δεξιό στόπερ: Μανωλάς – Μόρας
Αριστερό στόπερ: Παπασταθόπουλος – Ταχτσίδης (σ.σ οι θέσεις στο κέντρο ήταν καλυμένες και έλειπε ένας στόπερ).
Αριστερό μπακ: Χολέμπας – Τζαβέλλας
Αμυντικο χαφ: Τζιόλης – Σάμαρης
Δεξιό χαφ: Κατσουράνης – Κονέ
Αριστερό χαφ: Μανιάτης – Καραγκούνης
Δεξιό εξτρέμ: Σαλπιγγίδης – Φετφατζίδης
Αριστερό εξτρέμ: Σαμαράς – Χριστοδουλόπουλος
Επιθετικός: Μήτρογλου – Γκέκας

Σε μία πρώτη ανάγνωση, η πρώτη ομάδα κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «βασική», ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι τέτοιο. Ειδικά για τις θέσεις στο χώρο του κέντρου όπου γίνεται «μάχη» μεταξύ των νιάτων και της εμπειρίας.

Επιμέλεια: Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου