Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Γ.Σ Κύμης: Τα μυστικά της επιτυχίας


Στον ραδιοφωνικό σταθμό Εύριπος 90 και στην εκπομπή «Μπάλα στην Σέντρα» φιλοξενήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Γ.Σ Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου και ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Μπρατσιάκος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ.Σ Κύμης μέσω του επίσημου ιστολογίου της ομάδας: «Η συνέντευξη άρχισε με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Γ.Σ Κύμης, μια ομάδα που κάνει υπερήφανη όλη την Εύβοια, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ζήτησαν από τον πρόεδρο του Γυμναστικού να αναφερθεί στο ιστορικό της επανίδρυσης του Συλλόγου, αλλά και στο αν η δημοτική αρχή στηρίζει τις προσπάθειες του. Πράγματι, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε όλο το σκηνικό μέσα από το οποίο «γεννήθηκε» αυτή η ομάδα και το πώς εξελίχθηκε στην συνέχεια. Όσον αφορά την σχέση του Γυμναστικού με την δημοτική αρχή εξέφρασε ένα μεγάλο παράπονο. Συγκεκριμένα, ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι «τοπικοί άρχοντες» θα ήταν αρωγοί σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια που προσφέρει πολλά στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, αλλά και στην διαφήμιση της περιοχής μας, αυτό κάθε άλλο παρά συμβαίνει. Αντίθετα, έχουν τεθεί πολλά «τεχνητά» εμπόδια στον δρόμο του Γυμναστικού τα τέσσερα χρόνια της ύπαρξης του. Επιπλέον έγινε αναφορά στις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος» ώστε να πληροί τους όρους καταλληλότητας, με τον κ. Θεοδώρου να επισημαίνει ότι έχει στείλει επιστολή στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου με την οποία ενημερώνει τους αρμοδίους και ζητά να επιληφθούν άμεσα επί του θέματος, αλλά δυστυχώς δεν έχει πάρει απάντηση. Ο ίδιος πάντως έχει προσφερθεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο του ζητηθεί για να γίνουν οι απαιτούμενες βελτιώσεις στο γήπεδο.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του προέδρου στον κόσμο της περιοχής, ο οποίος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και την στηρίζει με κάθε τρόπο, τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού όπως είπε ο ίδιος είναι πολύ τοπικιστής, με την καλή έννοια του όρου, αφού αγαπάει πάρα πολύ την Κύμη. Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν προτίθεται να παίξει κάποιον αγώνα πρωταθλήματος ο Γυμναστικός σε άλλη πόλη της Εύβοιας για να τον δει από κοντά περισσότερος κόσμος, ο κ. Θεοδώρου ήταν κατηγορηματικά αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στην Κύμη σε όποια κατηγορία και αν φτάσει.

Καθώς προχωρούσε η συνέντευξη άρχισαν οι ερωτήσεις να αφορούν περισσότερο αγωνιστικά θέματα, τα οποία υπεισέρχονται στην αρμοδιότητα του Κ. Μπρατσιάκου που είναι ο προπονητής της ομάδας. Ο κόουτς είπε ότι ένα από τα μυστικά είναι το οικογενειακό κλίμα της ομάδας και η σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Υπάρχει σεβασμός για όλους τους αντιπάλους, είτε παίζουμε με τον Φάρο και τον Κρόνο είτε παίζουμε με τον Β.Α.Ο.Λ, γι αυτόν τον λόγο προετοιμαζόμαστε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι πολύ αμφίρροπο και αποτελεί πραγματικά υπέρβαση το ότι έχουμε ρεκόρ νικών «14 – 0» και χρειάστηκε κατάθεση ψυχής από τους παίκτες για να το πετύχουμε. Την άποψη ότι το οικογενειακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ομάδας υπερθεμάτισε και ο κ. Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και αυτό ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια για να στελεχώσουν τον Γυμναστικό. Στην συνέχεια, αμφότεροι έκαναν αναφορά σε όλους τους παίκτες και στο υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και τόνισαν ότι η βοήθεια του καθενός ξεχωριστά έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Μπρατσιάκος είναι ότι υπάρχει τεχνογνωσία και θέληση να γίνει τέτοια δουλειά στις ακαδημίες, ώστε να αποτελέσουν πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως το παραχωρηθούν περισσότερες ώρες στο κλειστό της Κύμης για τα παιδιά της ομάδας μας.

Στο τέλος έγινε ερώτηση για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν που θα βρει τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην Β' Εθνική. Ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και είμαστε προσηλωμένοι στην φετινή χρονιά και στην εκπλήρωση των στόχων μας. Πάντως, επισήμανε ότι πρόθεση του είναι να παραμείνει ο «κορμός» της ομάδας και να γίνουν μόνο κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα αφομοιωθούν από το σύνολο. Η συνέντευξη έκλεισε με πολλές ευχές για το μέλλον του Συλλόγου και με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να γίνεται πολύ σκληρή δουλειά σε όλους τους τομείς για να φτάσει ο Γ.Σ Κύμης όσο πιο ψηλά γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου