Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Προκηρύχθηκε και επίσημα το 1ο Beach Soccer Halkis 2013



Το 1ο Πρωτάθλημα Beach Soccer Ανδρών (Open) 2013 Αλυκές Δροσιάς beach Soccer Daluz Arena.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε ομίλους, με διπλές συναντήσεις, ανάλογα με τον αριθμό τον ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δήλωση Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία ή ομάδες που θα σχηματιστούν και θα δηλώσουν μέρος στο πρωτάθλημα πριν την ημερομηνία λήξης των εγγραφών 11/6/2013
Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει από 8 έως 12 αθλητές μέχρι και την ημέρα της κλήρωσης. Οι αθλητές που θα αγωνισθούν πρέπει να φέρουν την ταυτότητα τους και να είναι γραμμένοι στην τελική λίστα της ομάδας τους.
Για κάθε αναμέτρηση θα συντάσσεται Φύλλο Αγώνα. Στο Φύλλο Αγώνα οι υπεύθυνοι των ομάδων θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους την σύνθεση των ομάδων τους, το αποτέλεσμα του αγώνα και ότι έχουν λάβει γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή. Το Φύλλο Αγώνα θα υπογράφεται υποχρεωτικά και από τους αρχηγούς των δύο ομάδων ενώ θα αναγράφεται το όνομα του Προπονητή και του υπεύθυνου ομάδος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν στην εξής διεύθυνση: 

e-mail: avantisaochalkidas@yahoo.gr

Facebook: Αβαντίς Αθλητικός Όμιλος Χαλκίδας

Τηλεφωνική Επικοινωνία : 6948051043

Για να θεωρηθεί η δήλωση συμμετοχής έγκυρη και να συμμετέχει η ομάδα στην κλήρωση θα πρέπει μέχρι τις 15/6 να έχει προκαταβάλλει το ποσό των 15 ευρώ (μέρος της συμμετοχής στο Πρωτάθλημα).

Έναρξη Πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε (ένα ή δυο) τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο beach soccer Daluz στις Αλυκές Δροσιάς Ευβοίας από τις ... έως τις ... 2013. Οι ώρες αγώνων θα ανακοινωθούν μετά την κλήρωση.

Στολές Ομάδων

Όλες οι ομάδες θα πρέπει να φέρουν ομοιόμορφη αγωνιστική εμφάνιση με νούμερο στην πλάτη. Τα σωματεία – οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα έχουν το δικαίωμα να έχουν τυπωμένους στις εμφανίσεις τους χορηγούς.
Ο Τερματοφύλακας θα πρέπει να φέρει διαφορετικού χρώματος εμφάνιση. Ακόμη σε περίπτωση που δύο ομάδες φέρουν τα ίδια χρώματα εμφάνισης τότε γίνεται κλήρωση από τον διαιτητή της αναμέτρησης και μία από τις δύο ή φοράει την δεύτερη στολή της ή διακριτικά φανελάκια που προμηθεύεται από την γραμματεία των αγώνων.

Γενικές Διατάξεις

Κάθε ομάδα οφείλει να βρίσκεται στο γήπεδο μίση (30') ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Οι παίκτες που δηλώνονται στο δελτίο συμμετοχής δεν μπορούν να αντικατασταθούν κατά την διάρκεια του τουρνουά. Η ομάδα έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν μόνο παίκτη εφόσον εκείνος τραυματιστεί κατά τη διάρκεια αγώνα και ο γιατρός διαγνώσει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις επόμενες μέρες λόγω του τραυματισμού (όχι μυϊκού).

Πρόγραμμα Αγώνων – Βαθμολογία Ομάδων

Η σειρά των αγώνων θα καθοριστεί μετά από ανοιχτή κλήρωση που θα πραγματοποιήσει η διοργανώτρια σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα ενδιαφερόμενα σωματεία.
Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά θα χωριστούν σε ομίλους και θα ακολουθήσει νοκ-άουτ φάση για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης
H διάρκεια των αγώνων στους ομίλους θα είναι δύο δωδεκάλεπτα ενώ στα ημιτελικά και τον τελικό οι ομάδες θα αγωνισθούν σε τρεις περιόδους των δώδεκα λεπτών.

Η βαθμολογία ορίζεται ως εξής:

Τρεις (3) βαθμοί η νίκη – ένα (1) βαθμό η ισοπαλία και μηδέν ( 0) βαθμοί η ήττα
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων ισχύει ότι και στον Κ.Α.Π. δηλαδή :
Πρώτα στην ισοβαθμία μεταξύ δύο ομάδων μετράει το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα.
Εάν είναι περισσότερες οι ομάδες που ισοβαθμούν τότε λαμβάνονται υπόψη (στα μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν αποτελέσματα) τα εξής κριτήρια:
1. Η διαφορά των γκολ άμυνας-επίθεσης (Goal Average)
2. Καλύτερη Επίθεση
3. Καλύτερη Άμυνα
4. Κάρτες

Διαιτησία – Γραμματεία

Υπεύθυνη ορισμού των διαιτητών είναι η διοργανώτρια, οι διαιτητές που μετέχουν στο τουρνουά είναι αναγνωρισμένοι διαιτητές της Ένωσης μας και γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Στην γραμματεία συντάσσεται το φύλλο αγώνα όπου βρίσκεται ο τρίτος διαιτητής του αγώνα που είναι και χρονομέτρης.

Κάρτες – Αποβολές

Η κίτρινη κάρτα έχει την μορφή της παρατήρησης. Στην περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής παρατηρηθεί με δύο κίτρινες αντικρίζει την κόκκινη.
Εφόσον ένας ποδοσφαιριστής δεχθεί την κόκκινη κάρτα τότε η ομάδα του μένει για δύο λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο. Με την εκπνοή του δίλεπτου (απόλυτοι χρονομέτρες είναι οι διαιτητές) τότε μπορεί η ομάδα του να τον αντικαταστήσει με άλλον από τους δηλωθέντες ποδοσφαιριστές.
Ο Αθλητής που αντικρίζει την κόκκινη κάρτα υποχρεούται να περάσει εκτός γηπέδου.
Όταν κάποιος παίκτης δεχθεί απευθείας κόκκινη κάρτα δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα της ομάδας του.

Έπαθλα

Έπαθλα θα απονεμηθούν στον Πρωταθλητή , στον Δευτεραθλητή, στον καλύτερο παίκτη του τουρνουά (MVP) , στον πρώτο σκόρερ και στον καλύτερο τερματοφύλακα. Ακόμη θα δοθεί κύπελλο ήθους (fair Play).
Οι αντιπρόσωποι των σωματείων που θα δηλώνονται , πριν την έναρξη των συναντήσεων στο Φύλλο Αγώνα , θα είναι και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια του αγώνα των ομάδων τους . Θα πρέπει βέβαια η δική τους συμπεριφορά να αποτελεί παράδειγμα φίλαθλου πνεύματος για τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους τους, θα έχουν δε αναλογικά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους παρατηρητές αγώνων.

Βασικοί Κανονισμοί Beach Soccer

Μερικοί βασικοί κανόνες του αθλήματος που διαφέρουν με το κανονικό ποδόσφαιρο είναι:
- Ο αριθμός των παικτών δεν μπορεί να ξεπερνάει τους πέντε (5) εκτ των οποίων ο ένας (1) είναι ο Τερματοφύλακας. Ο αγώνας δεν ξεκινάει με λιγότερο από τρεις (3) παίκτες.
- Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απεριόριστες, για να μπει ένας παίκτης στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να βγει πρώτα ο συμπαίκτης του, σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα θεωρηθεί ότι αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα και δίνεται στους αντιπάλους φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.
- Δεν υπάρχει τοίχος στα φάουλ, παρά μόνο στην σέντρα μετά το γκολ.
- Το πλάγιο άουτ εκτελείται και με χέρια και με πόδια, ενώ ο τερματοφύλακας απαγορεύεται να κάνει βολέ.
- Επιτρέπεται ο τερματοφύλακας να πιάσει την μπάλα με τα χέρια μετά από πάσα συμπαίκτη του (μία φορά σε κάθε φάση).
- 5΄΄ δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πρέπει να εκτελεστούν όλες οι στημένες φάσεις (φάουλ, πλάγιο, κόρνερ, ελεύθερο) .
- Στον πάγκο κάθονται μόνο οι δηλωμένοι παίκτες συν τον προπονητή και τον γιατρό της ομάδας.
- Παίζεται χωρίς παπούτσια, με μόνη πιθανή βοήθεια τις επιστραγαλιδες και γενικότερα χωρίς χρήση αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Τελικές Διατάξεις

Κάθε τι που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω άρθρα της προκήρυξης αυτής , θα λύνεται με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Διοργανώτριας αρχής , που είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αυτού , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π..
Η Διοργανώτριας αρχής διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των αγώνων , εφ’ όσον η τροποποίηση θεωρηθεί αναγκαία και επιβεβλημένη για το συμφέρον και την πλήρη επιτυχία του πρωταθλήματος.

Δήλωση Συμμετοχής

Όνομα Ομάδας:
Χρώματα Ομάδας:
Σορτσάκι:
Μπλουζάκι:
Τηλέφωνο Εκπροσώπου 1:
Τηλέφωνο Εκπροσώπου 2 :

Για την διεξαγωγή του αγώνα θα ορίζεται από την διοργανώτρια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου