Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άμεση επικύρωση και πλέι οφ



Την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας και την κλήρωση των πλέι οφ ζήτησε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.
Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής απέστειλε εξώδικο στην διοργανώτρια αρχή από την στιγμή που έχει έννομο συμφέρον για την κατάληψη της τρίτης θέσης και εξετάζει τη νομική δυνατότητα της άσκησης κύριας παρέμβασης στη δίκη της υπόθεσης Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών.

Αναλυτικά το εξώδικό της Παναχαϊκής:

Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League / Football League 2.
Αίτημα: Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Π.Α.Ε Παναχαϊκή Γ.Ε 2005» που εδρεύει στην Πάτρα επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Κιτίου 1 και εκπροσωπείται νόμιμα υπό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλεξίου Κούγια Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ. 55.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για ώρα 14.00, η Π.Α.Ε Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 γνωστοποιεί τα εξής:
Η Π.Α.Ε Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 γνωρίζει ότι στην κατοχή του Προέδρου της Football League κ. Καλογιάννη, βρίσκεται από την Παρασκευή ο φάκελος που αφορά την καταγγελία της πειθαρχική επιτροπής της UEFA για το θέμα που ανέκυψε με το κατά την UEFA σοβαρά ύποπτο για προκαθορισμένο αποτέλεσμα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Π.Α.Ε Καλλιθέα - Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών και ελπίζει ότι ήδη έχει μεταφραστεί και ήδη έχει παραδοθεί στους αρμόδιους αθλητικούς δικαστές.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 παρά του ότι γνωρίζει ακριβώς το περιεχόμενο της καταγγελίας UEFA, δεν πρόκειται να πάρει θέση, αφού ο φάκελος βρίσκεται ήδη στην κατοχή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών και πιστεύουμε ότι βρίσκεται ήδη και στην κατοχή του Προέδρου των Αθλητικών Δικαστών της Football League.
Η Π.Α.Ε Παναχαϊκή Γ.Ε 2005 ενόψει της ως άνω εξέλιξης, αιτείται τα εξής:
1) Την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας της Football League, αφού όπως και την προηγούμενη περίοδο συνέβη, στην βαθμολογική θέση της ομάδας της Καλλιθέας, και εντός της τετράδας των πλέι οφ είναι δυνατόν να τοποθετηθεί η ένδειξη ομάδα Α, στη βαθμολογική θέση της ομάδας της Π.Α.Ε Παναχαϊκή η ένδειξη ομάδα Β, στην βαθμολογική θέση της ομάδας του Πλατανιά η ένδειξη ομάδα Γ, στη δε βαθμολογική θέση της Α.Ε.Λ Καλλονής η ένδειξη ομάδα Δ στην τρίτη δε από το τέλος θέση για τον υποβιβασμό στη Football League 2, η ένδειξη ομάδα Α για την Π.Α.Ε Αγροτικός Αστέρας ή ομάδα Β για την Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών.
2) Ζητεί όπως αύριο οριστεί η έναρξη των αγώνων μπαράζ για την επόμενη Κυριακή 10/6/2012, αφού η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League μπορεί κάλλιστα να συνεδριάσει στις 31/5/2012 ημέρα Πέμπτη και να εκδώσει την απόφαση της αυθημερόν, κάτι που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει και αίτημα των εμπλεκόμενων Π.Α.Ε (όχι μόνο των διαδίκων , αλλά και αυτών που έχουν άμεσο έννομο συμφέρον από την έκβαση της υποθέσεως) και εφόσον η απόφαση είναι καταδικαστική ή ασκηθεί έφεση κατά της οποιαδήποτε αποφάσεως από τους δικαιούμενους σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης, να υπάρχει χρόνος ώστε να συνεδριάσει η επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο και να αποφανθεί οριστικά.
Η Π.Α.Ε Παναχαϊκή παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το όλο θέμα και εξετάζει την νομική δυνατότητα της άσκησης κυρίας παρεμβάσεως στη δίκη, αφού και άμεσο συμφέρον έχει για την κατάληψη της τρίτης θέσης που της δίνει το μπόνους των δύο βαθμών έναντι των αντιπάλων της στους αγώνες μπαράζ, αλλά και αντιλαμβάνεται το τι προβλήματα θα υπάρξουν με τη συμμετοχή αθλητικών δικαστών που έχουν σχέσεις αντιπαλότητας ή συμπάθειας με τους εμπλεκόμενους.
Η Π.Α.Ε Παναχαϊκή, η οποία έχει βιώσει στο παρελθόν την εμπαθή παρέμβαση των Αθλητικών Δικαστών στην αγωνιστική διαδρομή της με την επιβολή πρωτοφανών, άδικων και αδικαιολόγητων χρηματικών προστίμων (εξήντα χιλιάδων 60.000€, ογδόντα χιλιάδων 80.000€ ευρώ) που απέβλεπαν στην οικονομική της εξόντωση και με αποκορύφωμα την απόφαση περί υποβιβασμού της από τους Κατσή - Ζυγογιάννη - Παντελοπούλου που απέβλεπε στην αγωνιστική της εξόντωση και στην ηθική εξόντωση του Προέδρου της και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των στημένων αγώνων, αλλά και την κωμική νομικά απόφαση κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βλάσσης) περί αφαίρεσης πέντε βαθμών, η οποία της στέρησε την δυνατότητα να έχει μπόνους τεσσάρων πόντων έναντι των αντιπάλων της στα playoff, ενδιαφέρεται άμεσα και υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους των αγώνα, τον οποίο ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι για την αντικατάσταση των Αθλητικών Δικαστών της Football League με την βάσιμη αιτιολογία ότι όλοι τους είχαν προσωπικές σχέσεις και ήταν επιλογή Προέδρων Π.Α.Ε, αλλά και κατηγορουμένων με κακουργηματικές κατηγορίες στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Η Π.Α.Ε Παναχαϊκή σε κάθε περίπτωση επιθυμεί δίκαιες δίκες για τους εμπλεκόμενους, διότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλες μαύρες σελίδες στην διαδρομή του.
Αθήνα 28/5/2012

Για την Π.Α.Ε Παναχαϊκή Γ.Ε
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Αλέξης Κούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου