Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε απολογία Καλλιθέα, Ηρακλής Ψαχνών, Τόλιος και Γιώτας



Σε απολογία κάλεσε ο αθλητικός δικαστής τις ΠΑΕ Καλιθέα και ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών καθώς και τους ποδοσφαιριστές των πρασίνων Θανάση Τόλιο και Κώστα Γιώτα για την υπόθεση με το ύποπτο ματς.


Αναλυτικά η κλήση του αθλητικού δικαστή:

Κλήση προς απολογία:

Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών (όπως εκπροσωπείται νόμιμα).
Π.Α.Ε Καλλιθέα (όπως εκπροσωπείται νόμιμα).
Αθανάσιος Τόλιος (Τερματοφύλακας της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών).
Κωνσταντίνος Γιώτας (Αμυντικός της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών).
Συντέμνοντας την νόμιμη προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, καλείσθε ενώπιόν μας, την Πέμπτη 31-5-2012 και ώρα 10.30 προς απολογία για τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Καλλιθέα – Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών στις 20-4-2012 για το Πρωτάθλημα της Football League.

Συγκεκριμένα:

Υπήρξε ύποπτος προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών και εξαιρετικά ύποπτος στοιχηματισμός σχετικά τη σημείωση τουλάχιστον τριών τερμάτων. Τα τέρματα που σημειώθηκαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα να είναι επιτυχής ο στοιχηματισμός, οδηγούν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι κατόπιν συμφωνίας μεταξύ αγνώστων αξιωματούχων των δύο πρώτων εγκαλουμένων στην οποία συμμετείχαν ή οπωσδήποτε έλαβαν γνώση και οι δύο τελευταίοι εγκαλούμενοι Α. Τόλιος και Κ. Γιώτας ποδοσφαιριστές της πρώτης εγκαλουμένης από κοινού επιτύχατε την διαστρέβλωση του αποτελέσματος του παραπάνω αγώνα υπέρ της δεύτερης εγκαλουμένης για λόγους στοιχηματικούς αλλά κυρίως για λόγους βαθμολογικούς προκειμένου η δεύτερη εγκαλουμένη η οποία κατά την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην πέμπτη θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και ενδιαφερόταν να κατακτήσει μια από τις προνομιούχες τέσσερις πρώτες θέσεις ώστε είτε να ανέλθει απευθείας στην ανώτερη κατηγορία (Super League) εάν κατακτούσε μια από τις δύο πρώτες θέσεις, είτε να συμμετάσχει στους αγώνες κατατάξεως (πλέι οφ) εάν κατακτούσε την τρίτη ή τέταρτη θέση.

Ειδικότερα:

Ο αγώνας έληξε με αποτέλεσμα 2 - 1 υπέρ της Π.Α.Ε Καλλιθέας γεγονός που σημαίνει ότι προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών και υπέρ της σημείωσης τριών τερμάτων συνολικά στον αγώνα, ήταν επιτυχής. Υπήρξε ύποπτος προ του αγώνα στοιχηματισμός υπέρ της ήττας της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών. Ο στοιχηματισμός αυτός δε δικαιολογείται στη συνήθη αγορά αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της ομάδας. Την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες , η Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών ήταν φαβορί εντός έδρας και κατά συνέπεια η αντιμετώπισή της ως αουτσάιντερ σε τέτοιο βαθμό υποδηλώνει πλήρη και ασφαλή γνώση όχι μόνο για την έκβαση του αγώνα αλλά και για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο στοιχηματισμός υπέρ της επίτευξης τουλάχιστον τριών τερμάτων είναι εξαιρετικά ύποπτος και υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν γνώριζαν πριν την έναρξη του αγώνα ότι ο αγώνας θα έληγε με υψηλό σκορ.
Οι αγώνες της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών είναι ανάμεσα σε αυτούς με το χαμηλότερο αριθμό τερμάτων παγκοσμίως και τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν θα έπρεπε να είχαν ασφαλή πληροφόρηση για να είναι βέβαιοι ότι θα σημειωθούν τουλάχιστον τρία τέρματα. Η Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών δεν είχε δεχτεί κανένα τέρμα στους τελευταίους επτά αγώνες που συμμετείχε και παρόλα αυτά όσοι στοιχημάτισαν πίστευαν ότι θα ηττηθεί στο συγκεκριμένο αγώνα και ότι θα σημειώνονταν συνολικά τουλάχιστον τρία τέρματα. Αυτό σήμαινε ότι η Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών θα έπρεπε να δεχτεί τουλάχιστον δύο τέρματα – μια ισχυρή πεποίθηση που δε δικαιολογείται αν ληφθούν υπόψη όλοι οι σχετικοί παράγοντες.
Τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα υποδηλώνουν ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν γνώριζαν το αποτέλεσμα, αλλά λόγω του ότι τα ασιατικά πρακτορεία δεν πρόσφεραν τις αγορές, δεν υπήρχε περιθώριο για υψηλά κέρδη. Τα ευρωπαϊκά πρακτορεία προσάρμοσαν τις αποδόσεις τους στην αναπόφευκτη ήττα της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών αλλά είναι πιθανό ότι δεν έχασαν μεγάλα ποσά γιατί οι υποχρεώσεις τους (Liabilities - το ποσοστό που είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει κάποιος που στοιχηματίζει κατά μιας ομάδας και εκείνη ηττηθεί) είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των ασιατικών πρακτορείων.
Τα δύο τέρματα που δέχτηκε η Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών θεωρούνται ύποπτα. Η B.F.D.S (σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης) ενημερώθηκε από τον συνεργάτη της στην Ελλάδα ότι και τα δύο τέρματα ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένων ενεργειών ή παραλείψεων ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών. Το πρώτο από τον τερματοφύλακα Α. Τόλιο και το δεύτερο από τον Κ. Γιώτα, ο οποίος αντί να απομακρύνει τη μπάλα από την αμυντική περιοχή τροφοδότησε επιθετικό της αντιπάλου ομάδας ο ποίος από πολύ κοντινή απόσταση με ευκολία επέτυχε τέρμα.
- Ύποπτος στοιχηματισμός προ του αγώνα υπέρ της ήττας της Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών
- Εξαιρετικά ύποπτος στοιχηματισμός προ του αγώνα σχετικά με την επίτευξη τουλάχιστον τριών τερμάτων
- Δόλος στις ενέργειες των παραπάνω ποδοσφαιριστών ώστε να δεχτεί η Π.Α.Ε Ηρακλής Ψαχνών τα δύο τέρματα. Γενικά ο στοιχηματισμός υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα που στοιχημάτισαν είχαν σίγουρα προηγούμενη γνώση του τελικού αποτελέσματος και ότι ο αγώνας αυτός κρίνεται όχι απλά ύποπτος αλλά απολύτως χειραγωγημένος για βαθμολογικούς σκοπούς και σε μικρότερη έκταση για στοιχηματικούς σκοπούς.

Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 22 & 1 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου