Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Στόχος της νέας χρονιάς ο πρωταθλητισμός




Γράφει ο Γιάννης Φραγκογιαννάκης

Στόχος της νέας χρονιάς η άνοδο στην Α1 για τον Ελλήσποντο. Η ομάδα της Ν. Λαμψάκου θα ενισχυθεί μεταγραφικά στις θέσεις που κρίνει ο προπονητής, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία σε παιδιά της ακαδημίας να δείξουν το ταλέντο τους καθώς στόχος της διοίκησης του Ελλήσποντου είναι η ομάδα να στηρίζετε σε δικά της παιδιά.


Δείτε αναλυτικότερα τι δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κουρκουμέλης:



Τι εντυπώσεις σας άφησε ο Ελλήσποντος στο φετινό πρωτάθλημα;

Ο Ελλήσποντος έκανε μία πορεία φέτος περισσότερο για να μπορέσει να δέσει κάποιους νέους παίχτες με την παλιά ομάδα, φάνηκε ότι αυτή η συνταγή πέτυχε και νομίζω ότι έχει αφήσει της καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Ελλήσποντος τερμάτισε στην έκτη θέση της Α2 Κατηγορίας 2ου ομίλου με 39 βαθμούς, πιστεύεται ότι θα έπρεπε να βρίσκετε πιο ψηλά στην βαθμολογία;

Είναι σχετικό. Πιστεύω ότι η προσπάθεια που έγινε φέτος όπως προανέφερα να παίξουν νέοι παίχτες, να εγκλιματιστούν με την ομάδα, δεν είχαμε ως πρωτεύων στόχο να φτάσει η ομάδα ψηλά, δεν θέλαμε να κινδυνεύσουμε, θέλαμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα και νομίζω ότι αυτό επιτύχαμε.

Την πορεία του Ελλήσποντου σε βάθος χρόνου πως την κρίνετε;

Αυτό που εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να τον ενισχύσουμε μεταγραφικά με ποδοσφαιριστές. Θέλουμε και πιστεύουμε στα νέα παιδιά. Υπάρχει μία ακαδημία από πίσω, υπάρχουν παίχτες οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από τις υποδομές μας, και οι οποίοι θεωρό ότι σιγά σιγά θα την ενισχύσουν την ομάδα και θα παίξουν και αυτοί.

Ποια είναι η άποψη σας για το επίπεδο του Ποδοσφαίρου στην Εύβοια;

Είναι αυτή η άποψη που θεωρό υπάρχει από τους περισσότερους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ειδικά των παραγόντων. Θεωρό ότι το ποδόσφαιρο πάσχει, νοσεί και πάσχει και νοσεί διότι δεν υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα η κατάλληλη βοήθεια από την πολιτεία σε πρώτη φάση. Και κατά δεύτερων δεν υπάρχει η απαραίτητη βοήθεια και από τον κόσμο. Δεν έρχεται στα γήπεδα, υπάρχει ένα πρόβλημα γενικευμένο.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα κυριότερα προβλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου;

Τα κυριότερα προβλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου είναι οι παράγοντες οι οποίοι ουσιαστικά θέλουν να επωφεληθούν από τον παραγοντισμό. Δεν έχουν σαν στόχο να επιτύχουν την πρόοδο και να βοηθήσουν στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, θέλουν να αναδειχτούν οι ίδιοι μέσα από αυτό. Το δεύτερο πρόβλημα είναι των πατεράδων μάνατζερ παιχτών που θεωρούν ότι τα παιδιά τους συνήθως αδικούνται, έπρεπε να παίζουν σε μεγαλύτερες ομάδες κτλ και οι οποίοι αναμιγνύονται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ομάδας και λειτουργούν ανασταλτικά για την πρόοδο και την εξέλιξη κάθε ομάδας. Και τρίτων με εκείνους τους παίχτες οι οποίοι θεωρούν ότι μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπορούν να επωφεληθούν και οικονομικά το οποίο θεωρό λάθος.

Ποια είναι η άποψη σας για τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Ελλήσποντος;

Όπως προείπα η ομάδα έχει αρκετούς νέους παίχτες. Θεωρό ότι είναι καλή, τους έχουμε μιλήσει είμαστε πολύ κοντά με την ομάδα είμαστε πολύ κοντά με τους παίχτες. Έχω τονίσει επανειλημμένα και στους ίδιους ότι η ομάδα πρέπει να λειτουργεί μέσα σε ομαδικό πνεύμα και πρέπει να υπάρχουν οι σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν και μέσα στην οικογένεια.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας την νέα χρονιά;

Είναι ξεκάθαρο. Στόχος της νέας χρονιάς είναι ο πρωταθλητισμός. Ένας είναι ο στόχος της ομάδας να πρωταγωνιστήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο στην Α1.

Σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά της ομάδας;

Είναι σε μία δύσκολη κατάσταση όπως είναι τα οικονομικά κάθε ομάδας. Αναλάβαμε πέρυσι ένα δύσκολο εγχείρημα, να μπορέσουμε να κάνουμε την ομάδα να πρωταγωνιστήσει και με τους νέους παίχτες χωρίς να δαπανήσουμε ιδιαίτερα λεφτά σε μεταγραφές και να μην αμείβουμε παίχτες. Γιατί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αμείβονται οι παίχτες για αυτό κιόλας λέγεται ερασιτεχνικό. Οπότε με την συνδρομή την δική μας, με την συνδρομή του διοικητικού συμβουλίου και με την συνδρομή κάποιον μελών μέσα από το χωριό έχουμε προσανατολιστεί στο να μπορούμε να παίρνουμε μία συνδρομή από τα μέλη μας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται η δουλειά μας και το έχουμε επιτύχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση;

Θα υπάρξει φέτος λόγο του ότι θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό κινούμαστε στο να πάρουμε δύο, τρεις παίχτες.

Σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί ο Ελλήσποντος;

Οι αποφάσεις του προπονητή ο οποίος ξέρει καλύτερα την ομάδα είναι να πάρουμε δύο επιθετικούς έναν μέσο και ένα στόπερ.

Ο κ. Κουρκουμέλης πρόσθεσε:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί, και πρέπει να στηριχτούν οι παράγοντες οι οποίοι αδιαμφισβήτητα τρώνε από τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν σε μία ομάδα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό κέρδος μέσα από αυτό. Το μόνο που θέλουμε όλοι οι παράγοντες οι οποίοι έχουμε αυτόν τον ρομαντισμό για το ποδόσφαιρο είναι ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στα γήπεδα, να αγαπήσει το άθλημα και να του δώσει το κύρος που του αναλογεί.

Κ. Κουρκουμέλη, να σας ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη, και σας εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια και πάντα επιτυχίες.

Για επικοινωνία: gfragkogiannakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου